Fotbäddar

Ont i fot, ben, höft eller rygg? Trött i fötter och ben? Det kan vara dina fotställning som är orsaken. Kom in till Stefan Göras i Falun och kontrollera.

Varför formgjutna fotbäddar?

Avvikande fotställning är den vanligaste orsaken till överbelastningsskador i fot och ben, men den kan även orsaka smärta i höft och rygg. Den vanligaste felinställningen i foten är pronation som kan ge överbelastnings-/smärttillstånd i fot, knä och höft men även i rygg. Ett tidigt symptom kan vara trötthetskänsla i fötter och ben – en signal om att fötterna inte arbetar optimalt.

Fotbäddar även förebyggande

En förändrad fotställning eller ett pronationsfel kan åtgärdas med individanpassade formgjutna fotbäddar som stöder foten. Med fotbäddar får foten rätt stöd så att ett normalt rörelsemönster återskapas. Du kan även förebygga överbelastning med hjälp av formgjutna fotbäddar, som ger ökad komfort och minskad trötthetskänsla i ben och rygg.

Smärtor i exempelvis fot, knä, höft och rygg kan bero på fötterna!

En investering som betalar sig snabbt!

Individuellt anpassade fotbäddar från Cast Medical i skorna är ett effektivt sätt att åtgärda och förebygga belastningsskador! Utformningen bygger på en medicinsk funktionsanalys och avtryck av varje individ, vilket skapar en unik lösning för varje person!

Så här går det till:

Undersökning av rörelseapparaten, analys av fotbelastning etc görs av mig, specialutbildad kiropraktor.

Baserat på den medicinska undersökningen tar jag ett avtryck av fötterna. Därefter tillverkas fotbäddarna.

Det färdiga resultatet ger foten nödvändigt stöd, en jämnare belastning över hela foten samt förbättrad balans och koordination i hela kroppen.

Falu Kiropraktik & Akupunkturklinik är en Cast Medical Partner.